Antena 3 CNN Externe Papa Benedict a sărbătorit trei ani de pontificat printr-o slujbă la Catedrala Sf. Patrick din New York

Papa Benedict a sărbătorit trei ani de pontificat printr-o slujbă la Catedrala Sf. Patrick din New York

Papa Benedict a sărbătorit trei ani de pontificat printr-o slujbă la Catedrala Sf. Patrick din New York
20 Apr 2008   •   10:11

Papa Benedict al XVI- lea a sărbătorit, la New York, trei ani de pontificat, printr-o liturghie în catedrala Sfântul Patrick, urmată de o întâlnire cu tinerii catolici. Duminică, în ultima zi petrecută în Statele Unite, suveranul pontif se va reculege la locul Turnurilor Gemene şi va tine din nou o slujbă pe stadion.

Liturghia de sâmbătă a fost cea dintâi oficiată de un Papă la altarul catedralei Sfântul Patrick, monument simbolic din Manhattan. La sosire, Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat de primarul din New York şi de o mulţime entuziastă de admiratori. La ceremonie au fost invitaţi doar preoţi, călugări şi călugăriţe, care au făcut ca uriaşa biserică să pară neîncăpătoare. Suveranul pontif a amintit din nou de scandalul preoţilor pedofili, care a pătat renumele bisericii catolice americane, şi s-a rugat pentru ?purificarea şi însănătoşirea? Bisericii.

Benedict al XVI-lea s-a îndreptat apoi spre Seminarul Sfântul Joseph, salutat cu entuziasm de mulţimea adunată pe trotuare, ca la toate deplasările sale prin New York. După ce a binecuvântat un grup de copii cu dizabilităţi, Papa s-a întâlnit cu peste 20.000 de tineri catolici, care l-au primit cu acelaşi entuziasm.

Suveranul pontif le-a vorbit tinerilor de propria sa adolescenţă sub regimul nazist, ?un regim sinistru care-l izgonise pe Dumnezeu şi astfel devenise nepăsător faţă de bine şi rău?. El i-a îndemnat să caute mereu adevărul şi să trăiască în credinţă. În onoarea Papei, imnul religios Ave Maria a fost intonat de cântăreaţa pop Kelly Clarkson.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun a dat asigurări că, la 81 de ani, Papa se simte bine şi este doar puţin obosit, cum este şi normal după cinci zile de călătorie cu program încărcat.

PAPA BENEDICT A OFICIAT O SLUJBĂ LA CATEDRALA SF. PATRICK DIN NEW YORK 

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situație în ultimul sondaj pentru București
x close