Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Lourdes, cel mai cunoscut loc de pelerinaj catolic din lume

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Lourdes, cel mai cunoscut loc de pelerinaj catolic din lume

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Lourdes, cel mai cunoscut loc de pelerinaj catolic din lume
14 Sep 2008   •   11:20

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Lourdes, cel mai cunoscut loc de pelerinaj catolic din lume. Mii de credincioşi participă la ceremonia de aniversare a 150 de ani de când Fecioara Maria s-a arătat unei tinere localnice, în apropierea unei grote. În acel loc a fost ridicată o biserică. Papa va ţine duminică o liturghie la Sanctuarul din Lourdes şi va rosti o cuvântare. Suveranul Pontif a ajuns vineri în Franţa, într-o vizită de patru zile.

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Lourdes, unul din principalele locuri de pelerinaj pentru catolici. Aici a fost aşteptat de mii de pelerini. Înainte de Lourdes, Suveranul Pontif a oficiat o slujbă la Domul Invalizilor din Paris. Vizita Papei în Franţa, a provocat şi proteste ale militanţilor pentru drepturile omului. Aceştia nu sunt de acord cu poziţia Suveranului faţă de avort sau folosirea metodelor de contracepţie.

În prima zi a vizitei sale, Suveranul Pontif a oficiat slujba de la Catedrala Notre Dame din Paris, la care au participat numeroşi credincioşi. El s-a adresat celor prezenţi, la sfârşitul ceremoniei religioase: ?Dragii mei, ştiu că lucrarea Sfintei Crucii aduce uneori ranchiună sau chiar persecuţie. Uneori, poate chiar să afecteze siguranţa oamenilor. Cu toate acestea, ne umple şi de graţia divină şi ne întăreşte credinţa. Fiţi binecuvântaţi!?

În cursul vizitei sale, Papa va avea întrevederi cu mai multi înalţi prelaţi francezi şi va ţine mai multe discursuri în care va aborda tema separării dintre biserică şi stat.



Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close