Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a cerut scuze oficial victimelor abuzurilor sexuale comise de preoţi

Papa Benedict al XVI-lea a cerut scuze oficial victimelor abuzurilor sexuale comise de preoţi

Papa Benedict al XVI-lea a cerut scuze oficial victimelor abuzurilor sexuale comise de preoţi
19 Iul 2008   •   12:47

Papa Benedict al XVI-lea şi-a cerut scuze oficial în faţa victimelor abuzurilor comise în Australia de preoţii catolici pedofili. Misiunea Sfântului Părinte este însă extrem de grea, pentru că cuvintele Suveranului Pontif nu au domolit spiritele la Sydney: asociaţiile victimelor au continuat să protesteze. Mulţi dintre cei care au suferit abuzuri spun că scuzele vin prea târziu şi că oricum nu sunt de ajuns.

Suveranul Pontif a subliniat că faptele preoţilor vinovaţi de abuzuri sexuale asupra copiilor sunt o ruşine pentru toţi credincioşii. El este profund indignat de suferinţa pe care abuzaţii au îndurat-o şi că vinovaţii ar trebui să fie pedepsiţi de justiţie. ?Vă cer tuturor să ne sprijiniţi şi să-i ajutaţi pe episcopi să lucreze împreună ca să combatem acest rău. Victimele ar trebui să primească mai multă compasiune, iar cei responsabili de aceste rele trebuie aduşi în faţa justiţiei?, a spus Papa Benedict.



În Australia, 107 preoţi şi credincioşi catolici au fost acuzaţi de abuzuri sexuale şi violuri asupra minorilor. Victimele au ieşit în stradă ca să ceară Bisericii Catolice să-i judece pe cei acuzaţi de abuzuri.

Papa se află în Australia cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, întâlnire anuală mondială a credincioşilor catolici, desfăşurată anul acesta la Sydney.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă teribilă în fața Parcului Crângași din București
x close