Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o liturghie specială pe stadionul din Washington

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o liturghie specială pe stadionul din Washington

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o liturghie specială pe stadionul din Washington
17 Apr 2008   •   19:02

Peste 45.000 de credincioşi au participat la o liturghie oficiată de Papa Benedict al XVI-lea pe cel mai mare stadion de baseball din Washington. Aceasta este cea de-a treia zi a vizitei Suveranului Pontif în Statele Unite. O a doua liturgie este programată duminică, pe stadionul Yankee din New York. Vizita Papei a antrenat cele mai drastice măsurile de securitate.

Nimeni nu a trecut de barierele de securitate fără un control amănunţit. Biletele de intrare pe stadion au fost prevăzute cu coduri de bare şi nu au putut fi transferate. Poliţia a cerut celor care şi-au cumpărat bilet şi participă la slujbă să vină cu 6 ore mai devreme. La mesă au participat patru coruri, din care au făcut parte aproximativ 600 de solişti, ce au cântat în nu mai puţin de 12 limbi După liturghie. Suveranul Pontif are programată o întâlnire cu reprezentanţii a nu mai puţin de 251 de institute şi şcoli catolice americane.

Tot joi, papa va avea o întrevedere cu 220 de lideri religioşi ai altor confesiuni din SUA. Întâlnirile programate nu au fost ocolite de incidente, chiar înainte de a începe. Liderul comunităţii Sikh nu îl va vedea pe Sanctitatea Sa, deoarece a insistat să poarte pumnalul tradiţional, deşi Serviciul Secret i-a interzis acest lucru.

Vineri, papa Benedict va pleca la New York să se plimbe cu papamobilul pe Fifth Avenue şi să viziteze Zona Zero, locul unde s-au prăbuşit turnurile gemene ale World Trade Center.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close