Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă la catedrala Notre Dame din Paris

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă la catedrala Notre Dame din Paris

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă la catedrala Notre Dame din Paris
13 Sep 2008   •   12:09

Papa Benedict al XVI-lea a fost primit cu onoruri în Franţa. Preşedintele Nicholas Sarkozy l-a aşteptat la aeroport, împreună cu soţia sa. Apoi, în cinstea oaspetelui, a fost organizată o ceremonie la Palatul Elysee. Suveranul Pontif se află în Franţa pentru o vizită de patru zile, iar vineri seară a oficiat o primă slujbă la Catedrala Notre Dame.

Sute de oameni s-au adunat pentru a-l întâmpina pe Papă în faţa Catedralei Notre Dame din Paris. Suveranul pontif a oficiat aici o slujbă specială, prima la care Sanctitatea Sa participă în Franţa. În cursul vizitei sale, Papa va avea întrevederi cu mai multi înalţi prelaţi francezi.

De asemenea, el va ţine 11 discursuri şi predici în care va aborda tema separării dintre biserică şi stat. ?A devenit fundamental, pe de o parte, să insistăm asupra diferenţei dintre domeniul politicii şi cel al religiei pentru a apăra atât libertatea religioasă a cetăţenilor, cât şi responsabilitatea statului faţă de ei. Pe de altă parte, e important să devenim mai conştienţi de rolul de neînlocuit al religiei?, a spus Papa Benedict.

Din Paris, Papa va pleca spre sanctuarul de la Lourdes, în sud-vestul ţării, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj ale catolicilor din întreaga lume. Prin vizita sa, Suveranul Pontif încearcă să redea elanul Bisericii Catolice franceze, care, în ultima vreme, a pierdut tot mai mulţi adepţi.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close