Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a rostit urările de Paşti în 63 de limbi, inclusiv română

Papa Benedict al XVI-lea a rostit urările de Paşti în 63 de limbi, inclusiv română

Papa Benedict al XVI-lea a rostit urările de Paşti în 63 de limbi, inclusiv română
23 Mar 2008   •   15:18

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat duminică, la Vatican, slujba de Paşte, în prezenţa a mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii. Piaţa Sfântul Petru din Roma a fost neîncăpătoare pentru pelerinii care au înfruntat ploaia şi frigul pentru a asista la slujbă şi să primească binecuvâtarea Suveranului Pontif. Papa Benedict al XVI-lea a purtat la slujbă mitra papală a papei Benedict al XV-lea, suveranul pontif care a lansat apelul la încetatrea măcelului inutil din timpul primului război mondial.

Şi actualul Suveran Pontif a făcut apel la încetarea violenţelor în toate zonele de conflict. În mesajul său de Paşti, a făcut apel la pace în Tibet, Orientul Mijlociu şi în zonele de conflict din Africa, precum Darfur şi Somalia. Papa a mai lansat un mesaj şi în Miercurea mare. Un apel la dialog şi toleranţă reciprocă în regiunea chineză Tibet şi a renunţat la decizia de a nu mai primi delegaţiile chineze la Vatican.

După mesajul de Paşti, Suvernaul Pontif a făcut urările tradiţionale în 63 de limbi.

PAPA BENEDICT A TRANSMIS MESAJUL DE PAŞTI ŞI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 

Peste 60 de televiziuni din toată lumea au transmis în direct tradiţionala binecuvântare Urbi et Orbi, rostită de Suveranul Pontif în Limba latină.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close