Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea face apel la luptă împotriva rasismului

Papa Benedict al XVI-lea face apel la luptă împotriva rasismului

Papa Benedict al XVI-lea face apel la luptă împotriva rasismului
18 Aug 2008   •   14:02

Papa Benedict al XVI-lea a lansat un apel la adresa tuturor creştinilor să lupte împotriva intoleranţei faţă de străini, după apariţia în presa creştină a unui articol dur la adresa guvernului italian, acuzat de rasism. Potrivit BBC, Papa a ţinut la reşedinţa sa de vară, din apropierea Romei, un discurs în care s-a arătat îngrijorat de apariţia tot mai frecventă a manifestărilor de rasism în mai multe tări creştine.

Deşi nu a dat nume, este clar că suveranul pontif s-a referit în special la situaţia din Italia, unde guvernul a luat măsuri stricte împotriva imigranţilor ilegali, catalogate de mulţi drept rasiste. Papa a declarat că deşi rasismul a fost adesea legat de probleme sociale şi economice, existenţa acestora nu poate justifica manifestările de acest gen.

Citând un pasaj din Noul Testament, Papa Benedict a arătat că pacea şi justiţia pot fi instaurate numai într-o societate în care fiecare om este respectat.

Articolul apărut în revista creştină “Famiglia Cristiana” critică dur măsurile luate de guvernul italian împotriva rromilor, în special decizia de a apmrenta toţi copii rromi, pe care o cataloghează drept o formă incipientă de fascism.

Oficialii de la Vatican au declarat că articolul nu reprezintă viziunea Bisericii Catolice, şi este acum rândul Papei să vorbească despre acest subiect, subliniând faptul că fenomenul nu se manifestă numai în Italia.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close