Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea începe o vizită de nouă zile în Australia

Papa Benedict al XVI-lea începe o vizită de nouă zile în Australia

Papa Benedict al XVI-lea începe o vizită de nouă zile în Australia
13 Iul 2008   •   11:15

Papa Benedict al XVI-lea începe duminică o vizită de nouă zile în Australia. Liderul Bisericii Catolice participă la Festivalul Tineretului Catolic, un eveniment anual desfăşurat în diferite oraşe ale lumii. Vizita este însă una foarte grea pentru Suveranul Pontif, pentru că au fost deja anunţate proteste. Sfântul Părinte ar trebui să prezinte şi la Sydney scuze oficiale în faţa victimelor abuzurilor comise de preoţii pedofili.

Vizita în Australia este cea mai lungă călătorie a Sfântului părinte de la începutul pontificatului. Papa Benedict al XVI-lea recunoaşte că vizita va fi una dificilă. Papa se va întâlni şi cu membri ai triburilor de aborigeni pentru a prezenta şi în faţa lor scuze pentru nedreptăţile suferite din partea misionarilor catolici. Chiar şi aşa, vizita nu va fi ocolită de protestele organizate de cei abuzaţi, mai ales că vine în contextul unui scandal de amploare: liderul Bisericii Catolice australiene, cardinalul George Pell, este acuzat că a muşamalizat în 1982 un caz de abuz comis asupra unor minori de către un preot.

Festivalul Tineretului Catolic, unde Papa este desigur oaspetele cel mai de seamă, este dedicat anul acesta încălzirii globale.

Sfântul Părinte are deja un mesaj pregătit pentru tinerii australieni: să-şi schimbe viaţa şi să trăiască după morala creştină.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close