Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea îşi începe vizita în SUA

Papa Benedict al XVI-lea îşi începe vizita în SUA

Papa Benedict al XVI-lea îşi începe vizita în SUA
15 Apr 2008   •   23:17

Papa Benedict al XVI-lea îşi începe vizita în Statele Unite, prima pe pământ american de când Suveranul Pontif a preluat conducerea Bisericii Catolice. Aeronava Papei a aterizat la baza militară de la Saint Andrews, Maryland, în apropiere de Washington. Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat de preşedintele american, George Bush, şi de prima Doamnă, Laura.

Vizita va dura 6 zile, iar programul papei este unul extrem de încărcat. Chiar de ziua sa de naştere, când împlineşte 81 de ani, Papa Benedict va avea o întrevedere cu George Bush la Casa Albă. După un discurs, Suveranul va fi primit de Bush în Biroul Oval.

Vineri, Sfântul Părinte va susţine un alt discurs în faţa Adunării Generale a ONU. Papa Benedict este primul Suveran Pontif care va vizita Ground Zero, locul atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

Nici stadionale nu vor fi private de vizita Papei. 47.000 de oameni vor veni duminică să-l vadă pe Sfântul Părinte pe stadionul de baseball, în timp ce alţi 55.000 se vor afla pe Yankee Stadium la New York.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close