Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat împreună cu George W. Bush (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat împreună cu George W. Bush (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat împreună cu George W. Bush <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Apr 2008   •   08:48

Papa Benedict al XVI-lea a fost primit ieri dimineaţă cu fast la Casa Albă de către preşedintele american şi soţia sa, Laura. În orele ce au urmat a avut loc o întrevedere între cei doi, în cadrul careia au discutat despre probleme legate de ?apărararea şi protejarea vieţii, căsătoriei şi familiei?, potrivit unui comunicat comun.

Papa Benedict, la Washington

Unul dintre subiectele atinse a fost acela al scandalului preoţilor pedofili americani, care, în opinia Suveranului Pontif a fost extrem de prost gestionat. El a subliniat faptul că acest scandal este un motiv de ?ruşine profundă şi de suferinţe enorme pentru Biserica Catolică? şi că ?atenţia şi compasiunea acordată victimelor? ar fi trebuit să fie o prioritate. Scandalurile sexuale din SUA au implicat peste 4.000 de preoţi dintr-un total de 45.000, autorităţile ecleziastice fiind acuzate de lipsă de fermitate în luarea măsurilor împotriva vinovaţilor.

Papa Benedict al XVI-lea s-a arătat de asemenea nemulţumit de accesibilitatea pornografiei în societatea americană precum şi de violenţa omniprezentă în filme şi mass-media.?Ce înseamnă să vorbeşti despre protecţia copilului când pronografia şi violenţa pot fi privite în numeroase cămine prin intermediul mijloacelor media în ziua de azi??a arătat acesta.

La finalul întrevederii, Papa, susţinător al familiei şi căsătoriei indisolubile dintre un bărbat şi o femeie, s-a rugat împreună cu preşedintele american şi soţia sa pentru bunăstarea familiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close