Antena 3 CNN Externe Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în primăvara lui 2009

Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în primăvara lui 2009

Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în primăvara lui 2009
22 Mai 2008   •   18:12

Papa Ioan Paul al II-lea, mort pe 2 aprilie 2005, va fi beatificat de Biserica Catolică, în primăvara anului 2009, cel mai probabil chiar la data la care se vor comemora 4 ani de la trecerea sa în nefiinţă. Declaraţia a fost făcută de Monseniorul Slawomir Oder, preotul polonez care susţine sancitificarea Suveranului Pontif, în faţa bisericii. Anunţul vine după ce părintele a înaintat deja un dosar de 2.000 de pagini, conţinând argumente legate de calitatea de sfânt a lui Ioan Paul.

La catolici, a beatifica înseamnă a trece o persoană în categoria fericiţilor bisericii, aflaţi pe o treaptă inferioară sfinţilor. După moartea papei, au existat multe persoane care au cerut sanctficarea imediată a Suveranului Pontif. Dacă beatificarea va avea loc anul următor, acesta ar fi cel mai rapid proces de ridicare la rang de fericit al Bisericii a unei personalităţi religioase.

În replică, Vaticanul spune că nu se poate preciza data la care va avea loc evenimentul. Cardinalul Jose Saraiva Martins, şeful Congregaţiei pentru Sanctficare afirmă că procedeul este unul riguros şi de lungă durată. Dosarul depus pentru Ioan Paul al II-lea va fi analizat de istorici, teologi şi cardinali, care vor decide asupra condiţiei de fericit a fostului Papă. Cardinalul Martins îl susţine pe defunctul Suverna Pontif, spunând despre el că ?a fost un sfânt şi o evanghelie vie?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close