Antena 3 CNN Externe Un papagal cleptoman s-a filmat în timp ce fura o cameră video, în Noua Zeelandă

Un papagal cleptoman s-a filmat în timp ce fura o cameră video, în Noua Zeelandă

Un papagal cleptoman s-a dat de gol, după ce a furat o cameră video. GoPro-ul era pornit și a filmat întreaga infracțiune.

Un papagal cleptoman s-a filmat în timp ce fura o cameră video, în Noua Zeelandă
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    04 Feb 2022   •   08:45

Kea, o specie de papagali alpini din Aotearoa, este cunoscută pentru curiozitatea și răutatea nativă a acestor păsări. Ele sunt renumite pentru obieciul de a colecționa portofele, bijuterii, prânzuri la pachet, ștergătoare de parbriz și alte obiecte de valoare de la turiști și vizitatori. Una dintre ele a ajuns celebră pe internet, după ce a furat o cameră video.

Aparatul funcționa în momentul în care a avut loc infracțiunea, iar imaginile surprinse nu numai că sunt impresionante, dar au ajuns și pe internet. Papagalul a reușit să filmeze câteva priveliști maiestuoase, dar și ”atacul” asupra camerei, scrie The Guardian.

Proprietarii GoPro-ului, Familia Verheul, a spus că erau în timpul unei drumeții pe  Kepler Track și că stăteau la o colibă ​​când li s-au alăturat mai mulți papagali kea. Au plasat un GoPro afară pentru a captura imagini ale păsărilor, dar unul a smuls camera și a fugit, filmând zborul în josul dealului.

GoPro-ul a surprins furtul, zborul, precum și aterizarea papagalului. Ulterior, pasărea a atacat camera, filmând și un prim-plan al feței păsării în timp ce dezlipește bucăți de plastic. În cele din urmă, camera a fost recuperată.

”Am mers în zona unde îi auzeam și i-am văzut stând într-un copac. Evident că ne-au auzit venind și au abandonat GoPro-ul”, a povestit Alex Verheul. Oamenii au verificat zona și au găsit aparatul, care era încă pornit.

×
Subiecte în articol: papagal cleptoman filmare furt camera video
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close