Antena 3 CNN Externe Parada ?Ride of Freedom?. Motocicliştii l-au vizitat pe Bush la Casa Albă (FOTO)

Parada ?Ride of Freedom?. Motocicliştii l-au vizitat pe Bush la Casa Albă (FOTO)

Parada ?Ride of Freedom?. Motocicliştii l-au vizitat pe Bush la Casa Albă <font color=red>(FOTO)</font>
26 Mai 2008   •   11:47

Zeci de mii de motociclişti au invadat, pentru câteva ore, străzile capitalei Statelor Unite, la tradiţionala paradă anuală. Preşedintele George Bush a fost făcut membru de onoare al grupului Rolling Thunder. De 21 de ani, grupul conduce parada anuală a motocicliştilor americani. Marşul ?Ride of Freedom? este o manifestare în cinstea soldaţilor care au murit pe front sau au fost daţi dispăruţi. Motocicliştii au pornit de la sediul Pentagonului şi s-au dus la Casa Albă, la preşedintele George Bush.



Bush a primit vesta, şapca şi insigna cu însemnele grupului de motociclişti. Nu a fost însă doar o vizită de curtoazie. Bikerii i-au cerut preşedintelui să mărească veniturile veteranilor de război americani.



?Aţi făcut multe pentru ţara voastră, trupele vă apreciază, veteranii vă apreciază şi preşedintele vostru vă apreciază.? le-a spus Geroge W. Bush motocilcliştilor, care au umplut capitala americană de piele, lanţuri, insigne şi, mai ales, de turaţii de motor.



Şi la Vatican au venit peste două mii de motociclişti, să primească binecuvântarea papei. Bărboşi, cu plete şi în jeanşi, bikerii au venit la tradiţionala slujbă de Angelus oficiată de papă în fiecare duminică, în Piaţa San Pietro. Au izbucnit în urale când Papa Benedict i-a salutat şi le-a dat binecuvântarea. Parada a fost organizată cu sprijinul poliţiei italiene, ca parte a unei campanii de promovare a siguranţei în trafic.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close