Antena 3 CNN Externe Parlamentarii ruşi îi cer lui Medvedev să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei

Parlamentarii ruşi îi cer lui Medvedev să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei

Parlamentarii ruşi îi cer lui Medvedev să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei
25 Aug 2008   •   09:45

Consiliul Federaţiei, camera superioară a Parmalentului rus, s-a pronunţat în favoarea recunoaşterii independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei. Senatorii au adoptat cu unanimitate de voturi o declaraţie prin care fac apel la preşedintele rus Dmitri Medvedev să recunoasă independenţa celor două teritorii separatiste. Duma de Stat s-a pronunţa şi ea în favoarea recunoaşterii independenţei, însă ultimul cuvânt îl are totuşi preşedintele Dmitri Medvedev.

Cei 130 de senatori prezenţi au adoptat, în unanimitate, declaraţia care cere preşedintelui rus Dmitri Medvedev să recunoască independenţa celor două teritorii, într-o şedinţă extraordinară. Rezulatul votului a fost primit cu aplauze de politicieni. "Astăzi, ca şi preşedinte al Osetiei de Sud, în numele parlamentului osetin, în numele poporului din Osetia de Sud ne exprimăm recunoştinţa faţă de dumneavoastră. Încă o dată fac apel la preşedintele Federaţiei Ruse pentru a recunoaşte Osetia de Sud drept stat suveran şi independent", a declarat Eduard Kokoiti, preşedintele Osetiei de Sud.



Regimul de la Tbilisi denunţă riscul "colonizării" de către Rusia a teritoriilor separatiste care şi-au proclamat unilateral independenţa după destrămarea URSS la începutul anilor 1990, dar nu au fost recunoscute până în prezent de nicio ţară. Dacă statul rus le recunoaşte independenţa, va exista posibilitatea de a le anexa, Osetia de Sud unificându-se astfel cu Osetia de Nord în cadrul Federaţiei Ruse, sunt de părere analiştii.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close