Antena 3 CNN Externe Patronii unui bar din apropiere de Madrid, ţinuţi ostatici câteva ore de un român

Patronii unui bar din apropiere de Madrid, ţinuţi ostatici câteva ore de un român

Patronii unui bar din apropiere de Madrid, ţinuţi ostatici câteva ore de un român
24 Mai 2008   •   10:20

Un român a ţinut sub tensiune, vreme de aproape şapte ore, populaţia unui mic sat din Spania, la 150 kilometri de Madrid. Înarmat cu cuţite şi o sticlă incendiară, bărbatul i-a sechestrat pe patronii unui bar, doi soţi în vârstă. În cele din urmă, el a fost arestat cu ajutorul reprezentanţilor ambasadei române, fără ca ostaticii să aibă de suferit.

Românul venise în satul San Pedro del Arroyo de aproape două luni, dar nu-şi găsise de lucru şi o ducea cam prost. A dormit o vreme în maşină iar apoi a fost găzduit de nişte prieteni polonezi. Localnicii îl ştiau ca pe un om liniştit. Vineri, poate după prea multe beri, omul şi-a pierdut răbdarea. A blocat intrarea barului cu un automat de sucuri şi i-a sechestrat pe patron şi pe soţia lui. Bătrânul suferise de curând un infarct. Poliţiştii au adus un traducător şi au încercat un dialog, dar fără mare succes.

Agresorul era uneori foarte prietenos cu ziariştii, pe care îi invita chiar să bea o bere cu el. Alteori se înfuria şi acuza guvernul spaniol de nepăsare faţă de străini. La un moment dat a îngrozit pe toată lumea strigând ?Două vieţi! Pot să ucid!? După mai multe ore de tensiune, bărbatul a fost arestat de luptătorii Gărzii Civile, care s-au strecurat în clădire în timp ce diplomaţii români îl ţineau de vorbă.

Românul a fost angajatul Grupării Mobile de Jandarmi "Regele Ferdinand" din Târgu Mureş. Din fericire, incidentul s-a încheiat fără ca nimeni să fie rănit.

Antena 3

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close