Antena 3 CNN Externe Patru persoane arestate în SUA, pentru că voiau să îl asasineze pe Obama la Denver

Patru persoane arestate în SUA, pentru că voiau să îl asasineze pe Obama la Denver

Patru persoane arestate în SUA, pentru că voiau să îl asasineze pe Obama la Denver
26 Aug 2008   •   10:59

Poliţia americană a arestat patru persoane suspectate de complot în vederea asasinării lui Barack Obama, candidat la preşedinţia Statelor Unite. Arestările survin chiar în ziua debutului Convenţiei Partidului Democrat, în oraşul Denver. Unul dintre suspecţi a declarat autorităţilor că urmau "să deschidă focul asupra lui Obama dintr-o poziţie foarte favorabilă, cu o puşcă, de la o distanţă de 750 de metri", potrivit postului de televiziune CBS34.

Atentatul împotriva lui Obama urma să aibă loc joi, când acesta va rosti un discurs de învestire, pe un stadion unde sunt aşteptate 75.000 de persoane, precizează postul de televiziune. Unul dintre bărbaţi a fost arestat duminică după ce poliţia a descoperit două puşti de mare putere în camionul său. Un alt bărbat arestat deţinea o zvasatică şi ar fi putut avea legătură cu grupurile rasiste, care militează pentru supremaţia rasei ariene.

La Denver, potenţiala viitoare primă doamnă a reuşit să cucerească electoratul democrat cu discursul său. "Eu şi Barack am fost crescuţi cu aceleaşi valori. Să munceşti din greu pentru ceea ce vrei în viaţă. Să te ţii de cuvânt şi să faci ceea ce ai zis că vei face. Să îi tratezi pe oameni cu demnitate, cu respect, chiar dacă nu îi cunoşti, chiar dacă nu eşti de acord cu ei", a spus Michelle Obama, promiţând susţinătorilor soţului ei că "ne angajăm să făurim lumea aşa cum ar trebui să fie".

Un alt discurs mult aşteptat a fost cel al senatorului Edward Kennedy, un veteran al scenei politice americane şi un susţinător ferm al lui Obama. "Am venit aici, în această seară, să fiu alături de voi, pentru a schimba America, pentru a-i reda viitorul, pentru a ne ridica la înălţimea idealurilor şi a-l alege pe Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a spus Kennedy.

Barack Obama este aşteptat la Denver abia miercuri. Şi soţii Clinton vor fi prezenţi la reuniune. Hillary Clinton, fosta rivală a lui Barack Obama, şi-a declarat deja susţinerea pentru candidatul de culoare şi i-a îndemnat pe susţinătorii săi să voteze cu el. Fosta primă doamnă a Statelor Unite a fost atacată de tabăra republicanului John McCain, cu numai o zi înainte de debutul Convenţiei Democrate. Un clip electoral care aminteşte criticile lui Clinton la adresa lui Obama a fost difuzat de mai multe televiziuni americane. Materialul video sugerează că atacurile lui Hillary din timpul campaniei electorale reprezintă motivul pentru care ea nu a fost nominalizată pentru funcţia de vicepreşedinte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close