Antena 3 CNN Externe Patru persoane din SUA sunt acuzate de spionaj, în favoarea Chinei

Patru persoane din SUA sunt acuzate de spionaj, în favoarea Chinei

Patru persoane din SUA sunt acuzate de spionaj, în favoarea Chinei
12 Feb 2008   •   16:13

Patru persoane au fost arestate în Statele Unite, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Chinei. Potrivit Departamentului american de Justiţie, este vorba despre două cazuri distincte, care implică secrete militare şi industriale.

Doi dintre suspecţii arestaţi sunt învinuiţi că au furnizat Chinei documente secrete. Un fost inginer al companiei Boeing este acuzat că a sustras informaţii confidenţiale, legate de programul spaţial american. Un altul, angajat civil al Departamentului american al Apărării, e acuzat că a furat date secrete despre vânzarea materialelor militare de către Statele Unite, Taiwanului.

În Alexandria, Virginia şi New Orleans, Louisiana, agenţii FBI au arestat trei indivizi, printre care şi un analist din cadrul Departamentului de Apărare, acuzaţi de conspiraţie şi sustragere de informaţii privind siguranţa naţională.

De asemenea, un expert din cadrul Agenţiei Americane de cooperare pentru apărare şi securitate riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare. El ar fi divulgat informaţii secrete privind siguranţa naţională unor persoane neautorizate. Reprezentanţii din cadrul Ambasadei Chinei în Statele Unite nu au comentat acuzaţiile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close