Antena 3 CNN Externe Pentagonul sfătuieşte Marea Britanie să trimită mai mulţi militari în Afganistan

Pentagonul sfătuieşte Marea Britanie să trimită mai mulţi militari în Afganistan

Pentagonul sfătuieşte Marea Britanie să trimită mai mulţi militari în Afganistan
20 Noi 2008   •   18:49

Departamentul american al Apărării şi-a exprimat dorinţa ca Marea Britanie să trimită o parte din trupele retrase din Irak în misiunea NATO de stabilizare a Afganistanului, anunţă Mediafax. Geoff Morrell, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că SUA vor trimite trupe suplimentare şi se aşteaptă şi la aliaţi să procedeze la fel.
Barack Obama, preşedintele ales al americanilor, a declarat că stabilizarea Afganistanului va fi o prioritate pentru noua administraţie. Astfel, americani intenţionează să trimită încă 15.000 - 20.000 de militari în Afganistan. 33.000 sunt deja acolo.
Pe de cealaltă parte, Marea Britanie susţine că este "suprasolicitată" din cauza celor 8.000 de militari trimişi în provincia Helmand. Totuşi, Pentagonul afirmă că reducerea trupelor britanice din Irak poate facilita suplimentarea celor din Afganistan.
Referitor la această chestiune, Geoff Morrell a mai adăugat: "În condiţiile în care Marea Britanie îşi reduce efectivele din Irak, sperăm că le va suplimenta în Afganistan"
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Pentagon Marea Britanie
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close