Antena 3 CNN Externe Percheziţii de amploare în cel mai mare scandal de fraudă din Germania

Percheziţii de amploare în cel mai mare scandal de fraudă din Germania

Percheziţii de amploare în cel mai mare scandal de fraudă din Germania
18 Feb 2008   •   20:59

Percheziţii de amploare în Germania, în cel mai mare scandal de evaziune fiscală din istoria ţării. Frauda estimată la nu mai puţin de 3,4 miliarde de euro a fost descoperită la sfârşitul săptămânii trecute. Peste o mie de persoane sunt suspectate că ar fi ascuns fonduri în băncile din Liechtenstein, pentru a scăpa de fisc.

Percheziţiile au fost făcute în locuinţele mai multor comercianţi locali şi persoane cu venituri mari din Munchen, Frankfurt şi Hamburg. Anchetatorii intenţionează să facă între 20 şi 25 de percheziţii pe zi. Au fost emise peste 900 de mandate. Printre persoanele investigate se află oameni de afaceri, lideri de companii, dar şi sportivi, artişti şi personalităţi din audiovizual.

Potrivit Ministerului german de Finanţe, numeroase personalităţi-cheie s-au sustras obligaţiei de plată a impozitului şi şi-au plasat bani în bănci din Liechtenstein, pentru a scăpa de fisc. Şeful guvernului din Liechtenstein urmează să se întâlnească la Berlin cu omologul său german, Angela Merkel, pentru a discuta acest caz. Nu au fost date publicităţii, deocamdată, nume ale presupuşilor vinovaţi. Există totuşi un nume vehiculat în acest scandal - cel al patronului companiei Deutsche Post, care şi-a dat deja demisia. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi păgubit fiscul cu un milion de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close