Antena 3 CNN Externe Peste 20.000 de soldaţi mărşăluiesc de Ziua Victoriei în Piaţa Roşie din Moscova

Peste 20.000 de soldaţi mărşăluiesc de Ziua Victoriei în Piaţa Roşie din Moscova

Peste 20.000 de soldaţi mărşăluiesc de Ziua Victoriei în Piaţa Roşie din Moscova
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Mai 2011   •   15:45

Europenii sărbătoresc luni, 9 mai, sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi eliberarea de sub Germania nazistă. În Est se aniversează Ziua Victoriei, iar în Vest, Ziua Europei. Evenimentul a fost marcat cu mare fast, ca în fiecare an în Rusia, care a celebrat printr-o paradă în Piaţa Roşie, 66 de ani de la înfrângerea lui Hitler.

Aproape 20.000 de militari urmaţi de zeci de tancuri blindate şi lansatoare de rachete de ultimă generaţie au defilat în faţa preşedintelui Dmitri Medvedev. Şeful statului a privit parada alături de prim-ministrul Vladimir Putin şi alţi oficiali ai guvernului, precum şi veterani de război.

În ajunul Zilei Victoriei,  liderul de la Kremlin a participat, alături de alţi oficiali ruşi, la ceremonia de la mormântul Soldatului Necunoscut, unde a depus o coroană de flori.

Zeci de veterani s-au reunit la Muzeul Armatei din Moscova pentru a-l întâlni pe preşedinte.

"Muzeul acesta unde ne-am întâlnit este cu siguranţă un loc special, pentru că este dedicat armatei noastre, care a făcut foarte multe pentru ţara mamă", a declarat preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Prima paradă a avut loc în 1945, tot în Piaţa Roşie, şi marca înfrângerea Germaniei naziste.

 






×
Subiecte în articol: Ziua Europei Rusia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close