Antena 3 CNN Externe Peste 50.000 de morţi în Myanmar? Cifra este vehiculată de presa americană(FOTO)

Peste 50.000 de morţi în Myanmar? Cifra este vehiculată de presa americană(FOTO)

Peste 50.000 de morţi în Myanmar? Cifra este vehiculată de presa americană<font color=red>(FOTO)</font>
07 Mai 2008   •   12:33

Guvernul din Myanmar a anunţat că peste 22 de mii de oameni au murit în urma ciclonului care s-a abătut asupra ţării acum trei zile. Presa americană vorbeşte, însă, despre 50.000 de morţi. Rapoartele oficiale arată că alte 41 de mii de persoane sunt date dispărute, iar milioane de oameni au rămas fără adăpost, însă organizaţiile umanitare prezente în Birmania indică cifre mult mai mari. Crucea Roşie şi Salvaţi Copiii, citate de publicaţia online telegraph.co.uk susţin că numărul celor dispăruţi sare de 50.000, iar peste 3 milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Capitala Birmaniei a rămas fără apă şi electricitate, iar supravieţuitorii din zonele cele mai afectate de ciclon riscă să moară de foame sau să contracteze diferite boli, datorate mizeriei şi lipsei de apă.

GALERIE FOTO MYANMAR, în urma ciclonului

Primele ajutoare umanitare au ajuns la sinistraţii din Myanmar, însă organizaţiile internaţionale se plâng că guvernul militar din fosta colonie britanică pune prea multe condiţii.

Primele transporturi de ajutoare în valoare de 10 milioane de dolari au ajuns la Yangon, iar voluntarii au început să împartă deja orez sinistraţilor. Cu toate acestea oficialii Naţiunilor Unite spun că transportul ajutoarelor este încetinit de lipsa de cooperare a guvernului din Myanmar. Angajaţii Naţiunilor Unite nu pot intra în fosta colonie britanică pentru că trebuie să obţină vize speciale, iar autorităţile nu vor să renunţe la formalităţi.

?În acest moment, nu hrana este prioritatea. Apa este mult mai importantă, la fel ca şi adăpostul. Trebuie, însă, să stabilim, în următoarele zile şi săptămâni, care este impactul asupra proviziilor de alimente şi să ne asigurăm că avem resurse suficiente.? a decalarat un reprezentant al organizaţiilor umanitare prezente în Myanmar.

Comunitatea internaţională a intervenit imediat cu ajutoare pentru sinistraţi. Indonezia oferă un ajutor umanitar de un milion de dolari, Grecia 200 de mii de dolari şi un avion cu provizii. Preşedintele american, George Bush, a făcut apel la junta birmană să accepte ajutorul oferit de Statele Unite.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close