Antena 3 CNN Externe Peste un milion de chinezi, evacuaţi din apropierea unui baraj natural

Peste un milion de chinezi, evacuaţi din apropierea unui baraj natural

Peste un milion de chinezi, evacuaţi din apropierea unui baraj natural
30 Mai 2008   •   12:27

1,3 milioane de oameni din China, din apropierea unui baraj natural format în urma cutremurului devastator de acum mai bine de două săptămâni, au primit ordin de evacuare. Autorităţile se tem că barajul va ceda, iar întrega zonă va fi acoperită de ape. Este încă o urmare dramatică a cutremurului produs pe 12 mai, soldat cu aproape 90.000 de morţi şi dispăruţi.

Companiile din zonele afectate de cutremur au înregistrat pierderi de aproape 30 de miliarde de dolari, în urma seismului. După seismul din 12 mai afacerile au stagnat, iar sectorul economic a avut serios de suferit. Între timp, chinezii se luptă cu inundaţii şi alunecări de teren, care au făcut ravagii în şase provincii. Mii de soldaţii şi voluntari lucrează pentru a evita producerea de noi dezastre.

În provincia Sichuan, cea mai grav afectată de seism, au fost distruse sute de mii de clădiri, printre care aproape 7.000 de şcoli. Mii de elevi şi profesori au murit îngropaţi sub dărâmături. La 17 zile de la seism şi în ajunul Zilei Internaţionale a Copilului, autorităţile au redeschis o şcoală. Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie specială.

Nu toţi părinţi s-au bucurat însă de reluarea cursurilor. Guvernul de la Beijing a promis că cei vinovaţi de încălcarea normelor de siguranţă privind construcţia şcolilor distruse vor plăti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close