Antena 3 CNN Externe Poliţiştii arestaţi la Madrid neagă acuzaţiile de corupţie şi şantaj

Poliţiştii arestaţi la Madrid neagă acuzaţiile de corupţie şi şantaj

Poliţiştii arestaţi la Madrid neagă acuzaţiile de corupţie şi şantaj
12 Mai 2008   •   09:09

Şeful poliţiei din oraşul spaniol Coslada neagă faptul că ar fi şantajat şi jefuit cu ajutorul subalternilor săi sute de oameni din localitatea din apropiere de Madrid. Bărbatul a fost audiat aseară de un tribunal. Mai mulţi români care locuiesc în oraşul spaniol au depus şi ei plângere împotriva poliţiştilor. Presa spaniolă cataloghează cazul drept cel mai mare scandal din istoria poliţiei spaniole, în care sunt anchetaţi şi câţiva politicieni.

Sute de oameni care au fost terorizaţi de banda de poliţişti s-au adunat duminică seară în faţa tribunalului din Coslada, unde au fost audiaţi poliţiştii arestaţi. Unul dintre aceştia a fost chiar atacat în timp ce încerca să intre în tribunal.

Printre cei care au răsuflat uşuraţi când şeful poliţiei şi subalternii lui au fost arestaţi joia trecută sunt şi românii care au afaceri la Coslada.”Intra în bar şi putea să facă o consumaţie de 600 de euro, suporta patronul. Şi dacă nu voia să plătească patronul, în cinci minute, aveai trei maşini de poliţie, care te controlau până la sânge” a declarat unul dintre aceştia.

Zeci de plângeri au fost înaintate de victimele poliţiştilor după ce aceştia au fost arestaţi. Mulţi dintre locuitorii oraşului erau obligaţi să plătească taxe de protecţie sau să dea mită pentru a fi lăsaţi în pace şi a-şi putea desfăşura activităţile comerciale. „Cunosc cazul unui prieten care are un bar şi plătea câte 150 de euro. Pentru fiecare masă pentru care o avea afară plătea poliţiei, pentru că primăria, cu care era mână în mână, nu-i dădea autorizaţie.” a declarat un român stabilit în Coslada.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close