Antena 3 CNN Externe Poliţiştii nepalezi au fost autorizaţi să deschidă focul la trecerea Flăcării Olimpice prin Everest

Poliţiştii nepalezi au fost autorizaţi să deschidă focul la trecerea Flăcării Olimpice prin Everest

Poliţiştii nepalezi au fost autorizaţi să deschidă focul la trecerea Flăcării Olimpice prin Everest
21 Apr 2008   •   09:49

Poliţiştii mobilizaţi de autorităţile nepaleze pentru a preîntâmpina eventuale incidente neplăcute ce ar putea avea loc la trecerea Flăcării Olimpice prin Everest au fost autorizaţi să deschidă focul, dacă va fi nevoie. Anunţul a fost făcut de ministrul nepalez de Interne, Ekmani Nepal. El a subliniat că astfel intenţionează să evite orice manifestaţie antichineză pe pământul nepalez.

Cu toate acestea ministrul nu a spus dacă forţele de ordine vor fi autorizate să tragă direct în protestatari sau să tragă doar focuri de avertisment în aer. Torţa Olimpică va poposi în Nepal între 1 şi 10 mai, perioadă în care va fi urcată pe vârful Everest, cel mai înal vârf din lume. În toată această perioadă poliţiştii nepalezi vor supraveghea partea nepaleză a Everestului, în timp ce sarcina de a supraveghea partea nordică va reveni poliţiştilor chinezi. Ei vor avea ca obiectiv împiedicarea protestatarilor să urce pe munte.

Nepalul, care recunoaşte suveranitatea Beijingului asupra Tibetului, găzduieşte circa 20.000 de exilaţi tibetani şi circa 2.500 de tibetani continuă să sosească anual traversând munţii Himalaya.

Antena3.ro

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close