Antena 3 CNN Externe Poliţiştii spanioli, în alertă: Mafia românească face legea în Spania

Poliţiştii spanioli, în alertă: Mafia românească face legea în Spania

Poliţiştii spanioli, în alertă: Mafia românească face legea în Spania
04 Mar 2008   •   16:38

Reţelele româneşti de trafic de fiinţe umane îi îngrijorează pe spanioli. Conform poliţiştilor de la Madrid, românii controlează peste 70 la sută din traficul de femei din Spania. Fetele salvate de poliţiştii spanioli sunt vândute în România şi obligate să se prostituteze. Tinerele românce sunt înşelate cu promisiunea că vor găsi un loc de muncă în Spania. Dar când se dau jos din autocar, li se confiscă paşaportul, sunt sechetrate şi forţate să se prostitueze.

?După trei zile de mers cu autocarul, mi-au luat documentele. Mi-au spus că trebuie să plătesc o datorie. Că ei m-au cumpărat în ţară şi au dat foarte mulţi bani?, povesteşte o victimă. Femeile sunt sechestrate şi ameninţate cu moartea dacă nu se supun traficanţilor.

?Te supravegheau fiecare secundă, zi şi noapte. Dacă nu aduci bani sau dacă întârziai mai mult cu un client sau zâmbeai unui client, te băteau până când tot corpul îţi era plin de vânătăi, de semnele vârfurilor de pantofi. Stăteam mereu cu frică?, continuă fata care a trecut printr-un astfel de coşmar.

Chiar şi când sunt eliberate şi li se găseşte un loc de muncă, femeile se simt încă urmărite. ?Te pot găsi în orice loc, chiar dacă nu ştie nimeni cine eşti. Dacă deschizi gura, eşti responsabil de viaţa ta şi de a familiei tale?.

Unele dintre victimele traficanţilor scapă şi denunţă organizaţiile care le ţin în sclavie. Cu toate acestea, legea spaniolă nu protejează îndeajuns martorii în astfel de cazuri. Antonio Cortes, şeful Departamentului Crimă Organizată, a declarat că ?este nevoie de fonduri pentru a le ajuta pe aceste femei şi de multe ori ne este imposibil să le oferim o identitate nouă şi acte noi?.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close