Antena 3 CNN Externe Portul Reni de pe Dunăre, aflat la graniţa cu România, a fost bombardat de Rusia

Portul Reni de pe Dunăre, aflat la graniţa cu România, a fost bombardat de Rusia

Portul ucrainean Reni de pe Dunăre, aflat în apropiere de graniţa cu România, a fost bombardat, din nou, noaptea trecută de ruşi. Bombardamentele au avut loc între orele 02.00 şi 04.00. Românii aflaţi în zonă au filmat atacul ruşilor şi au publicat imaginile pe Twitter.

de Alin Tarnovschi    |    16 Aug 2023   •   09:10

Forţele ruse au atacat, din nou, noaptea trecută, portul ucrainean Reni aflat pe Dunăre, la graniţa cu România. Şi de această dată, atacul a fost filmat de românii treziţi din somn de exploziile puternice şi tirul armelor antiaeriene.

Pe imaginile publicate pe Twitter se poate observa cum apărarea antiaeriană a Ucrainei încearcă să doboare, cel mai probabil, dronele cu care Rusia a atacat, din nou, infrastructura portului ucrainean de la Dunăre.

Citeşte şi: "Dronele au lovit la 400 de metri de noi!" | Românii de lângă portul ucrainean la Dunăre atacat de Rusia se tem pentru viețile lor și speră într-un miracol

În ciuda tirului continuu al antiaerienei, una dintre drone şi-a atins ţinta, iar o explozie puternică a putut fi observată.

La începutul acestei luni, ruşii au atacat porturile Reni şi Izmail, iar atacurile au provocat panică în localităţile româneşti aflate la graniţa cu Ucraina.

"Strategia armatei ruse este să distrugă capacităţile portuare ale Ucrainei pentru a-i văduvi de venituri pe care le-ar putea încasa în urma exporturilor de grâne. În acest sens, porturile Reni şi Izmail sunt părţi importante în strategia rusă deoarece pe aceste canale urmează a se exporta o mare parte din grâul ucrainean.

Probabil că vor continua bombardamentele şi la Reni şi Izmail, dar şi la Odesa şi alte porturi maritime ale Ucrainei. Singura soluţie pe care o mai are Ucraina este să exporte prin România, situaţie care, însă, ne creează şi nouă destule probleme. E vorba de aglomerarea porturilor, de securitatea navelor care pleacă din Portul Constanţa şi e vorba de siguranţa rutei până în Istanbul pentru că odată ce părăsesc porturile româneşti se află în ape internaţionale şi incidentul cu nava sub pavilion Palau se poate repeta oricând", a declarat Marian Zidaru, analist militar.

×
Subiecte în articol: Portul Reni Război Ucraina Rusia
Cele mai noi știri
Parteneri
x close