Antena 3 CNN Externe Postul TV britanic ITN acuză România că încearcă muşamalizarea unui caz de sclavie sexuală

Postul TV britanic ITN acuză România că încearcă muşamalizarea unui caz de sclavie sexuală

Postul TV britanic ITN acuză România că încearcă muşamalizarea unui caz de sclavie sexuală
21 Feb 2008   •   14:23

Reprezentanţii postului de televiziune britanic ITN acuză autorităţile române că încearcă să muşamalizeze cazul unei sclave sexuale minore care a fost cumpărată de un reporter britanic. Materialul, filmat la Iaşi, a fost difuzat în Marea Britanie la sfârşitul lunii trecute. Postul de televiziune susţine că poliţiştii români îl acuză pe reporterul britanic că a răpit-o pe româncă.

Postul de televiziune britanic acuză autorităţile române că nu fac nimic pentru a combate fenomenului traficului de fiinţe umane. Reporterul de investigaţii al canalului de ştiri ITN, Chris Rogers, este acuzat că a răpit o româncă. Britanicul susţine că a cumpărat-o de fapt de la un traficant, pentru 800 de euro.

Nici asupra vârstei fetei britanicii nu se înţeleg cu autorităţile române. Reporterul spune că este vorba despre o fată de aproximativ 15 ani pe care a dus-o apoi la un centru special pentru victimele traficului de carne vie. Poliţiştii români, pe de altă parte, spun că au găsit-o pe tânără dar că nu e nicidecum minoră. Ar avea 25 de ani şi ar fi prostituată de profesie. Tânăra le-ar fi spus poliţiştilor că a fost răpită de către jurnalistul britanic. Ea ar fi vrut să plece în marea Britanie ca să fie baby sitter.

Reprezentanţii postului de televiziune britanic spun că au acte care dovedesc că este vorba despre o minoră, care acum a dispărut fără urmă. Postul de televiziune britanic nu a fost contactat de autorităţile române.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close