Antena 3 CNN Externe Praga. 2.000 de oameni au protestat faţă de amplasarea în Cehia a scutului anti-rachetă

Praga. 2.000 de oameni au protestat faţă de amplasarea în Cehia a scutului anti-rachetă

Praga. 2.000 de oameni au protestat faţă de amplasarea în Cehia a scutului anti-rachetă
16 Mar 2008   •   10:04

Aproape 2.000 de oameni au protestat sâmbătă la Praga faţă de planul american de amplasare a unui scut anti-rachetă, în apropierea capitalei cehe. Cetăţenii cer organizarea unui referendum pe această temă, după ce guvernul a luat o decizie fără consultarea poporului. Protestele au avut loc în centrul oraşului şi apoi în faţa ambasadei americane de la Praga.

Guvernul ceh a semnat acordul cu americanii fără să consulte populaţia în cadrul unui referendum. Cetăţenii se tem că amplasarea scutului antirachetă, va transforma Cehia într-o ţintă a atacurilor teroriste. „Majoritatea cetăţenilor nu sunt de acord cu scutul şi cerem organizarea unui referendum, dar guvernului nu îi pasă. Vrem să arătăm că oamenii nu renunţă şi că vor lupta în continuare împotriva amplasării acestei baze”, a declarat unul dintre protestatari.

În timpul protestelor, un grup format din 20 de tineri neo-nazişti s-au luat la bătaie cu demonstranţii. Poliţia a intervenit în forţă şi i-a despărţit. Potrivit sondajelor, 70% dintre cehi nu sunt de acord cu amplasarea scutului anti-rachetă pe teritoriul ţării lor.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close