Antena 3 Externe Premierul Nikol Pashinyan îşi oferă fiul în schimbul tuturor prizonierilor armeni deţinuţi de Azerbaidjan

Premierul Nikol Pashinyan îşi oferă fiul în schimbul tuturor prizonierilor armeni deţinuţi de Azerbaidjan

de Alexandra Ionescu    |    09 Iun 2021   •   20:05
Premierul Nikol Pashinyan îşi oferă fiul în schimbul tuturor prizonierilor armeni deţinuţi de Azerbaidjan
Sursa foto: Hepta

Premierul armean în exerciţiu, Nikol Pashinyan, a propus liderilor de la Baku să-l dea pe fiul său, Ashot, la schimb pentru toţi prizonierii armeni deţinuţi de Azerbaidjan de la încheierea violenţelor în Nagorno-Karabah în noiembrie trecut.

”Am dat ordin organismelor corespunzătoare să propună oficial părţii azere ca fiul meu să fie predat drept ostatic Baku în schimbul prizonierilor noştri”, a spus Pashinyan la un miting electoral în regiunea Shirak, în nordul ţării, potrivit Tass.

Dincolo de contextul electoral, propunerea neobişnuită a lui Pashinyan pentru un tată, citată de portalul armean Mamul.am, intervine după ce fostul preşedinte Serj Sargsyan i-a adus critici premierului interimar pentru lentoarea eforturilor de eliberare a prizonierilor armeni deţinuţi de Azerbaidjan, sugerând că altfel ar fi fost situaţia dacă printre prizonieri s-ar fi aflat şi fiul acestuia.

Fiul lui Pashinyan însuşi, care a luptat anul trecut alături de voluntarii armeni în războiul din Nagorno-Karabah, s-a declarat dispus să fie predat Azerbaidjanului dacă Baku promite eliberarea tuturor celorlalţi prizonieri armeni.

”Sunt pregătit să fiu predat Azerbaidjanului în schimbul returnării prizonierilor de război armeni şi a celorlalţi cetăţeni armeni deţinuţi cu un alt statut”, a scris Ashot Pashinyan pe pagina sa de Facebook.

Eliberarea prizonierilor armeni se înscrie printre temele actualei campanii electorale în Armenia, unde alegeri legislative anticipate sunt preconizate pentru 20 iunie, primul scrutin după înfrângerea suferită de Erevan în conflictul reizbucnit în Nagorno-Karabah în toamna trecută.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close