Antena 3 CNN Externe Premieră mondială. Primul zbor reuşit de ?omul cu reacţie?

Premieră mondială. Primul zbor reuşit de ?omul cu reacţie?

Premieră mondială. Primul zbor reuşit de ?omul cu reacţie?
29 Aug 2008   •   14:20

Yves Rossy este numele primului om care a reuşi să zboare cu ajutorul unor reactoare fixate pe o placă de pe spatele lui. Placa, prevăzută cu reactoare, are forma unor aripi metalice uriaşe şi îi dau purtătorului un aspect de pasăre. Elveţianul plănuieşte ca în luna septembrie a anului următor să traverseze în zbor Canalul Mânecii, care desparte Franţa de Marea Britanie.

Supranumit şi ?omul cu reacţie?, pilotul elveţian a reuşit joi să efectueze primul zbor de probă cu bizarul aparat, în departamentul francez Isere. Zborul a fost făcut în scopul obţinerii autorizaţiilor necesare pentru a putea participa la a 35-a ediţie a Cupei Icare, manifestaţie internaţională de zbor care va avea loc între 18 şi 21 septembrie la Saint-Hilaire-du-Touvet, în Franţa.

Plecat cu avionul de pe aerodromul din Versoud, Yves Rossy, în vâstă de 49 de ani, a aprins cele patru reactoare ataşate la placa de pe spatele său şi a sărit în gol de la o altitudine de 2500 de metri. Cu ajutorul aripilor metalice de pe spatele său. acesta a putut să se redreseze şi să-şi menţină direcţia de zbor pentru cinci minute, la o viteză medie de 200 de kilometri la oră.

Pe data de 24 septembrie a anului viitor, pilotul elveţian plănuieşte să efectueze un zbor de traversare a Canalului Mânecii. Yves Rossy a fost pilot militar şi în prezent este comandant de bord al companiei ?Swiss Air?.

Antena3.ro

Foto: "Le Figaro"

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close