Antena 3 CNN Externe Premierul britanic Theresa May: „Nu trebuie să facem să eşueze Brexit-ul”

Premierul britanic Theresa May: „Nu trebuie să facem să eşueze Brexit-ul”

Premierul britanic Theresa May: „Nu trebuie să facem să eşueze Brexit-ul”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Feb 2019   •   14:09

Premierul britanic Theresa May a afirmat că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu trebuie să eşueze şi că guvernul trebuie să se concentreze pe realizarea Brexit-ului, relatează duminică Reuters.

Şefa guvernului de la Londra încearcă să obţină modificări la pachetul de măsuri privind Brexit-ul înainte de un alt vot în parlament. În cazul în care nu va reuşi, May va trebui să decidă dacă va amâna Brexit-ul sau riscă să pună în pericol cea de-a cincea mare economie a lumii prin ieşirea din blocul comunitar fără un acord pe 29 martie.

„Concentrarea noastră pe realizarea Brexit-ului trebuie să fie absolută”, a declarat Theresa May unor militanţi ai Partidului Conservator sâmbătă, potrivit BBC.

„Nu trebuie să facem, şi nu vom face, să eşueze ceea ce este cel mai mare exerciţiu democratic din istoria acestei ţări. În etapele finale ale acestui proces, cel mai grav lucru pe care l-am putea face este să ne pierdem concentrarea” pe realizarea Brexit-ului, a spus premierul britanic.

Theresa May a promis că, dacă nu va obţine până pe 27 februarie o revizuire a acordului privind Brexit-ul, parlamentul va avea ocazia de a vota următorii paşi. Se aşteaptă ca unii parlamentari să se folosească de acest lucru pentru a încerca să smulgă de la guvern controlul procesului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: premier theresa may Marea Britanie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close