Antena 3 CNN Externe Premierul Silvio Berlusconi - cu mătura în mână pe străzile din Napoli

Premierul Silvio Berlusconi - cu mătura în mână pe străzile din Napoli

Premierul Silvio Berlusconi - cu mătura în mână pe străzile din Napoli
08 Aug 2008   •   12:49

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a pus mâna pe mătură pentru a-i îndemna, prin exemplul personal, pe locuitorii din Napoli să păstreze curăţenia străzilor. Berlusconi a anunţat, cu acest prilej, soluţionarea ?fazei acute" a crizei gunoaielor, care a adus populaţia din oraş în pragul revoltei.

Ultima groapă de gunoi din zona oraşului Napoli a fost închisă anul trecut. Deşeurile au rămas luni de zile pe străzi, deoarece proiectele unor noi depozite întâmpinau, de fiecare dată, rezistenţa localnicilor.

Soluţionarea ?crizei gunoaielor" a fost una dintre promisiunile electorale care l-au ajutat pe Berlusconi să câştige alegerile. Şi, într-adevăr, noul guvern a reuşit să cureţe străzile din Napoli, după ce mobilizat şi armata. Acum, Berlusconi a venit din nou în oraş pentru a le atrage atenţia localnicilor să aibă şi ei grijă să păstreze curăţenia.



Primăria mai are încă de lucru cu asigurarea curăţeniei: premierul a căutat în zadar un coş de gunoi, iar în cele din urmă i s-a adus o pubelă.

Berlusconi a primit şi o mătură dar nu a putut s-o şi folosească, din cauza admiratorilor care-l înconjurau. S-a mulţumit s-o ridice, în ovaţiile mulţimii, ca pe un trofeu al victoriei asupra gunoaielor.

Înainte de a pleca, Berlusconi a promis încă un miracol: salvarea de la faliment a companiei aeriene naţionale Alitalia, printr-o alianţă cu un partener străin pe care nu l-a numit.

Fotografii: Repubblica.it

Antena3

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close