Antena 3 CNN Externe ?Preotul zburător?, dat dispărut de autorităţile braziliene

?Preotul zburător?, dat dispărut de autorităţile braziliene

?Preotul zburător?, dat dispărut de autorităţile braziliene
23 Apr 2008   •   20:30

Un preot catolic care şi-a început călătoria peste mare fiind legat cu o mie de baloane umflate cu heliu a dispărut. Autorităţile din localitatea Parana, din sudul Braziliei, au mobilizat câteva nave şi un avion militar pentru a-l găsi, după ce Adelir de Carli a anunţat la ultima lui convorbire cu poliţia, duminică, faptul că întâmpină probleme.



Preotul, în vârstă de 41 de ani, a plecat, duminică, din localitatea Parana, dorind să efectueze un zbor de aproximativ 20 de ore. Echipat cu o cască şi cu o mie de baloane fixate pe un suport, preotul a fost ridicat rapid de curenţii de aer, îndreptându-se spre mare. Câteva zeci de vapoare private, elicoptere, un avion militar şi nave ale forţelor marine naţionale îl caută acum într-o zonă în care au fost găsite mai multe baloane.

Aventura părintelui avea drept scop promovarea acţiunilor Pastoralei Străzilor, care oferă un ajutor spiritual şoferilor. Potrivit publicaţiei Estado do Parana, De Carli se afla la a doua astfel de călătorie, pe 13 februarie el parcurgând, agăţat de 500 de baloane, în jur de 110 kilometri între Parana şi oraşul San Antonio, zburând la o altitudine de 5.000 de metri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close