Antena 3 Externe Presa dezvăluie noi imagini şocante din închisoarea irakiană Abu Ghraib

Presa dezvăluie noi imagini şocante din închisoarea irakiană Abu Ghraib

29 Feb 2008   •   10:25
Presa dezvăluie noi <font color=red>imagini şocante</font> din închisoarea irakiană Abu Ghraib

Noi fotografii şocante cu prizonierii torturaţi din închisoarea irakiană Abu Ghraib au fost date publicităţii recent. Psihologul Philip Zimbardo, care a avut acces la multe imagini ce reflectă abuzurile gardienilor de la închisoarea irakiană Abu Ghraib. O parte dintre ele au fost făcute publice în cadrul unei prezentări făcute cu ocazia conferinţei organizate în Monterey, California. Multe dintre imagini sunt dure, înfăţişează nuditatea, degradarea, simulează acte sexuale şi gardieni care pozează cu cadavre în descompunere.

Un film despre abuzurile asupra deţinuţilor irakieni închişi la Abu Ghraib a fost prezentat şi la Festivalul de Film de la Berlin. Pelicula spune povestea din spatele fotografiilor cu prizonieri torturaţi, care au făcut înconjurul lumii acum patru ani. În primăvara lui 2004, fotografiile cu irakieni abuzaţi şi umiliţi au apărut în toate marile publicaţii din lume şi la mai toate posturile de televiziune. Erau dovada incontestabilă a tratamentului la care soldaţii americani şi aliaţii lor îi supuneau pe deţinuţii de la închisoarea Abu Ghraib, din Irak.

Click aici pentru a vizualiza imagini şocante din închisoarea irakiană

Sursa foto: www.wired.com

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close