Antena 3 CNN Externe Presa străină comentează schimbarea la faţă a Capitalei pentru summit

Presa străină comentează schimbarea la faţă a Capitalei pentru summit

Presa străină comentează schimbarea la faţă a Capitalei pentru summit
31 Mar 2008   •   10:22

Presa străină, de la Londra până la Teheran, scrie despre schimbarea la faţa a Bucureştiului, cu ocazia celei mai mari întâlniri din istoria NATO. Jurnaliştii britanici au remarcat în amănunt eforturile ?titanice? ale autorităţilor române. Au fost ?impresonaţi? mai ales de munca hingherilor, care au trudit ore suplimentare în ultimele zile. Pentru ca cei mai puternici oamenii ai lumii, aşteptaţi începând de miercuri la Bucureşti, să nu vadă pe culoarul unic nici urmă de maidanez.

?Autorităţile de la Bucureşti au avut grijă ca miile de vizitatori să nu aibă suprize neplăcute cu vreunul dintre câinii vagabonzi, al căror număr este apreciat la circa 150.000?, scrie celebrul cotidian britanic. Jurnaliştii nu au putut trece cu vederea zvonurile. Se pare că nu numai câinii au făcut obiectul preocupărilor oficialilor români, ci şi cerşetorii, au insinuat britanicii.

Summitul, cel mai mare eveniment din istorie, se va desfăşura la Palatul Parlamentului, numit de britanici ?moştenirea megalomană a fostului lider comunist Nicolae Ceauşescu?. O moştenire megalomană, dar fără toalete pentru cancelarul german Angela Merkel sau preşedintele american George W. Bush. Cei doi lideri vor fi nevoiţi să folosească grupuri sanitare mobile.

"Secretarul general al NATO a fost mulţumit de stadiul pregătirilor în cadrul vizitei de luna trecută?, a declarat Victor Micula, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe şi responsabil direct cu organizarea summitului. De dincolo de graniţele României, vin însă, nemulţumirile. Companiile de construcţii au început pregătirea Palatului Parlamentului abia în urmă cu doar câteva săptămâni. Letonii, gazde ale summitului din 2006, se apucaseră de lucru cu şase luni înainte.

Antena 3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close