Antena 3 CNN Externe Preşedinta Argentinei este acuzată de finanţare ilicită a campaniei electorale

Preşedinta Argentinei este acuzată de finanţare ilicită a campaniei electorale

Preşedinta Argentinei este acuzată de finanţare ilicită a campaniei electorale
14 Dec 2007   •   08:09

La doar câteva zile după învestire, preşedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, este acuzată că şi-a finanţat ilegal campania electorală, cu fonduri guvernamentale din Venezuela. Acuzaţiile vin de la procurorii federali din statul american Florida. În luna august, vameşii argentinieni au interceptat o valiză cu 800.000 de dolari în numerar, adusă din Venezuela de un om de afaceri cu cetăţenie americană. Banii au fost confiscaţi, dar purtătorul valizei a fost lăsat să plece.

  Scandalul a izbucnit acum câteva zile, când patru sud-americani au fost puşi sub acuzare în Florida. Ei sunt învinuiţi că au lucrat ilegal pentru guvernul preşedintelui venezuelan Hugo Chavez, considerat ostil faţă de Statele Unite. Procurorii americani susţin că acuzaţii au încercat să acopere transferul ilicit de fonduri din Venezuela pentru campania electorală a doamnei Kirchner.

Preşedinta a reacţionat imediat: ea a calificat acuzaţiile drept "gunoaie" şi a sugerat că este atacată pentru că este femeie. Cristina Fernandez a adăugat că va întări relaţiile Argentinei cu celelalte ţări latino-americane, inclusiv Venezuela. Ea nu a comentat, însă, esenţa acuzaţiilor - finanţarea ilicită a campaniei sale. Opoziţia argentiniană cere anchetarea indivizilor arestaţi în Florida, pentru ca tot adevărul să iasă la iveală.  Antena 3

×
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close