Antena 3 CNN Externe Preşedintele armean a declarat stare de urgenţă

Preşedintele armean a declarat stare de urgenţă

Preşedintele armean a declarat stare de urgenţă
01 Mar 2008   •   20:20

Preşedintele Armeniei a declarat stare de urgenţă, după ce 8 poliţişti au fost răniţi cu arme de foc în capitala ţării, Erevan. Circa 5.000 de susţinători ai opoziţiei protestează de zece zile împotriva presupuselor fraude ale alegerilor prezidenţiale. Cel puţin un protestatar a murit şi alţi 30 au fost răniţi sâmbătă seară, în confruntările cu poliţia. În urma unui apel lansat de liderul opoziţie armene, aflat de sâmbătă în arest la domiciliu, demostranţii şi-au încheiat protestul.

Susţinătorii opoziţiei protestează împotriva alegerilor prezidenţiale din 19 feburarie, în urma cărora învingător a ieşit un aliat al actualului preşedinte. Protestatarii susţin că scrutinul a fost fraudat. Mai mult, liderul opoziţiei armene, fostul preşedinte Levon Ter-Petrosyan, favoritul scrutinului din februarie, a fost arestat la domiciliu. Imediat, protestele au degenerat. Opt poliţişti au fost răniţi în timpul confruntărilor cu demonstranţii şi mai multe vehicule de poliţie au fost incendiate.

Ultimele incidente l-au determinat pe şeful statului să declare stare de urgenţă în capitală, până pe 20 martie. Ca urmare, armata armeană a fost mobilizată pe străzile Erevanului. Mulţimea a încetat noaptea trecută protestul, care a ţinut 10 zile consecutiv, în urma unui apel lansat chiar de liderul opoziţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close