Antena 3 CNN Externe Preşedintele Comisiei Europene crede în beneficiile aderării României la UE (VIDEO)

Preşedintele Comisiei Europene crede în beneficiile aderării României la UE (VIDEO)

Preşedintele Comisiei Europene crede în beneficiile aderării României la UE <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Dec 2007   •   14:33

România în Uniunea Europeană este un câştig deopotrivă pentru români şi europeni. Aşa crede preşedintele Comisiei Europene, Jose Durao Barroso, care admite că există şi dificultăţi în parcursul european al României, motiv pentru care este necesară o monitorizare atentă. ?Sunt unele dificultăţi, ştim. De aceea există un mecanism de monitorizare, dar, în mare, putem spune că a fost un succes. Cred că a fost foarte bine pentru România, şi cred că România a oferit o contribuţie foarte activă la discutarea şi modelarea viitorul Uniunii Europene. Aşa că sunt foarte fericit pentru România, şi cred că are un viitor mare în Uniunea Europeană?, a declarat Jose Durao Baroso, preşedintele Comisiei Europene.

Barroso a declarat că UE a dovedit că nu a rămas doar la stadiul declaraţiilor politice de solidaritate, în cazul noilor membri, cum este şi cazul României. Dovadă sunt cele 30 de miliarde de euro care vor ajunge la Bucureşti, în perioada următoare: ?Uniunea Europeană este foarte angajată în dezvoltarea economică şi socială a României, iar în următoarea perioadă financiară, România va primi 30 de miliarde de euro, care vor fi gestionaţi împreună de Comisia Europeană şi autorităţile din România. Este cu adevărat un semnal concret al solidarităţii active. Nu sunt doar declaraţii politice, este solidaritate activă. De aceea, cred că dacă aceşti bani sunt gestionaţi corect, România va fi un membru al Uniunii Europene, cu oamenii ei muncitori, cu oamenii ei activi, cu tineretul dinamic, pe care îl aveţi în România, ţara va avea un viitor strălucit în Uniunea Europeană?.

Problemele comunităţii rrome din Europa nu sunt străine lui Jose Barroso. Ştie că mulţi dintre cei care creează probleme vin din România şi Bulgaria, dar spune că Uniunea Europeană are reguli stricte, şi soluţii, pentru rezolvarea problemelor. ?În Uniunea Europeană există principiul asigurării liberei circulaţii, este o libertate fundamentală, şi o vom păstra. Aceasta este diferită de migraţia care priveşte oamenii care vin din state terţe. În acelaşi timp, sunt anumite preocupări, ştim, legat de comunităţile rrome, şi încurajăm statele membre să facă eforturi foarte importante pentru o integrare activă a acestor comunităţi. Şi, apropo, sunt o mulţime de fonduri pentru asta?, a ţinut să precizeze preşedintele C.E.

ROMÂNIA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ ESTE UN CÂŞTIG DEOPOTRIVĂ PENTRU ROMÂNI ŞI EUROPENI

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close