Antena 3 CNN Externe Preşedintele şi premierul din Yemen, răniţi într-un atac cu obuze

Preşedintele şi premierul din Yemen, răniţi într-un atac cu obuze

Preşedintele şi premierul din Yemen, răniţi într-un atac cu obuze
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Iun 2011   •   16:42

Mai mulţi demnitari din Yemen, printre care preşedintele şi premierul au fost răniţi în urma unui atac cu obuze de la o moschee din incinta palatului prezidenţial din Sanaa, transmite CNN.
   
Conform purtătorului de cuvânt al palatului prezidenţial, "preşedintele şi prim-ministrul, dar şi numeroşi alţi demnitari participau la rugăciunea de vineri la moscheea din Palatul prezidenţial în timpul atacului.
   
Conform primelor informaţii, atacul a fost revendicat de liderul tribului Hashed, şeicul Sadek al-Ahmar, care este în conflict deschis cu forţele guvernamentale într-un cartier din Sanaa.

Situaţie tensionată în Yemen

Zeci de yemeniţi au fost ucişi în timpul unor conflicte armate pe 26 mai, în capitala Sanaa, iar preşedintele Ali Abdullah Saleh ameninţă cu războiul civil.

Ministrul Apărării din Yemen a declarat că cel puţin 28 de persoane au fost ucise într-o explozie la un depozit de arme din Sana. Un procuror a ordonat arestarea imediată a liderilor "rebeli" ai tribului condus de familia al-Ahmar.

Un oficial al Guvernului a anunţat că sediul unei televiziuni a opoziţiei a fost distrus, dar nu a oferit detalii suplimentare.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close