Antena 3 CNN Externe Preţul carburanţilor provoacă nemulţumiri. Şoferii, fermierii şi pescarii au protestat în Spania

Preţul carburanţilor provoacă nemulţumiri. Şoferii, fermierii şi pescarii au protestat în Spania

Preţul carburanţilor provoacă nemulţumiri. Şoferii, fermierii şi pescarii au protestat în Spania
07 Iun 2008   •   11:16

Preţul carburanţilor în continuă creştere îi nemulţumeşte şi pe spanioli. După şoferii francezi şi britanici, a venit rândul celor din Spania să organizeze acţiuni de protest. Sute de camioane şi tiruri au blocat şoseaua de centură a oraşului Barcelona. La protest s-au alăturat şi fermierii şi pescarii din Catalunia.

Pe şoselele din apropiere de Barcelona şi Valencia a fost un trafic de coşmar. Sute de tiruri şi camioane au blocat circulaţia. Cozile de maşini se întindeau pe câţiva kilometri. Unii şoferii nemulţumiţi de creşterea preţurilor la carburanţi s-au postat chiar pe carosabil. Grupurile de protestatari au fost supravegheate atent de zeci de jandarmi. Manifestanţii ameninţă cu greva, începând de luni, dacă guvernul de la Madrid nu ia măsuri urgente pentru reducerea taxelor la carburanţi.

La fel de nemulţumiţi, fermieri spanioli au ieşit şi ei în stradă. În semn de protest, zeci de tractoare au împânzit şoselele. Nici la Coruna nu a fost linişte. Pescarii au ieşit în stradă, au aruncat cu fumigene şi au împărţit oameilor peşte. De mai bine de două săptămâni protestele faţă de creşterea preţurilor la carburanţi sunt la ordinea zilei în ţări ca Franţa, Belgia sau Marea Britanie.

Antena 3

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close