Antena 3 CNN Externe Preţul ridicat al carburanţilor schimbă modul de viaţă al europenilor

Preţul ridicat al carburanţilor schimbă modul de viaţă al europenilor

Preţul ridicat al carburanţilor schimbă modul de viaţă al europenilor
31 Mai 2008   •   10:46

Preţurile mari la carburanţi îi obligă pe europeni să-şi schimbe modul de viaţă. Germanii, britanicii şi italienii îşi lasă maşinile în garaj şi folosesc din ce în ce mai mult transportul în comun. În ultimele luni, germanii au renunţat la maşinile personale din cauza preţurilor la carburanţi. Tot mai mulţi dintre ei se plâng că un plin le face gaură în buzunar. Aşa că au început să-şi aducă aminte şi de bicicletă. Din schimbarea obiceiurilor de călătorie ale germanilor, cel mai mult au de câştigat căile ferate.

Nici în Marea Britanie situaţia nu este mai bună. Preţul benzinei îi duce pe şoferi la faliment. Dar poate şi mai rău este în Statele Unite, unde mulţi americani au ajuns să fure carburant din rezervoare din cauza preţurilor foarte mari.

În alte ţări europene, consumatorii sunt şi mai puţin norocoşi. În Turcia, mai ales, unde sistemul de transport în comun nu este bine pus la punct, şoferii lasă la benzinării echivalentul unui bilet de avion pentru o cursă internă. Iar în Rusia, al doilea producător de petrol al lumii, benzina costă aproape un dolar litrul - la fel de mult ca şi în Statele Unite, unde veniturile sunt mult mai mari.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close