Antena 3 CNN Externe Prima conferinţă a lui Sarkozy: Relaţia cu Carla Bruni este una serioasă

Prima conferinţă a lui Sarkozy: Relaţia cu Carla Bruni este una serioasă

Prima conferinţă a lui Sarkozy: Relaţia cu Carla Bruni este una serioasă
08 Ian 2008   •   11:11

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy susţine în premieră o conferinţă de presă la Palatul Elysee. Aceasta este prima conferinţă susţinută de preşedintele francez de când a fost ales. Deşi în ultima vreme s-a confruntat cu o scădere în sondaje şi cu diverse critici din partea adversarilor politici, Sarkozy se adresează francezilor deschis şi le vorbeşte despre politica sa, în special despre reforme. Preşedintele pledează pentru reformele guvernului său şi îi încredinţează pe oameni că este conştient de schimbările pe care aceştia le doresc.

Nicolas Sarkozy a dezvăluit jurnaliştilor că relaţia sa cu cântăreaţa şi fostul model Carla Bruni este una serioasă, însă că nu vrea să facă publică o dată pentru nuntă.

Unii oficiali de la Palatul Elysée sunt neliniştiţi de rapiditatea cu care s-a derulat relaţia celor doi şi de perspectiva de a o vedea pe Carla Bruni în rolul de primă doamnă a Franţei. În pofida acestor temeri, căsătoria preşedintelui francez cu Carla Bruni va contribui la rezolvarea problemelor de protocol cu care se confruntă statele în care preşedintele Franţei efectuează vizite oficiale.

Unul dintre subiectele abordate de preşedintele francez a fost problema drepturilor omului, pe care a caracterizat-o drept o politică pentru civilizaţie modernă. "Ştiu că această politică de civilizare a suscitat numeroase întrebări", a spus liderul francez, explicând că "nu este vorba de o formulă de circumstanţă, ci de o convingere profundă".

Potrivit lui Sarkozy, trecerea la o asemenea politică va permite Franţei să îşi asume o nouă "renaştere, de care lumea are nevoie".

Sarkozy a subliniat că doreşte să "garanteze" egalitatea între bărbaţi şi femei, respectarea diversităţii şi integrarea minorităţilor.

La conferinţa de presă s-au prezentat peste 600 de jurnalişti. Şeful statului, care se confruntă cu o scădere a popularităţii, a promis să răspundă la toate întrebările, inclusiv la cele privind viaţa privată, pe fondul zvonurilor că ar urma să se căsătorească cu manechinul italian Carla Bruni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close