Antena 3 CNN Externe Prima reacţie a lui Nicolas Sarkozy după ce a ieşit din arest: "Sunt profund şocat"

Prima reacţie a lui Nicolas Sarkozy după ce a ieşit din arest: "Sunt profund şocat"

Prima reacţie a lui Nicolas Sarkozy după ce a ieşit din arest: "Sunt profund şocat"
de O.P.    |    03 Iul 2014   •   06:34

 Abia eliberat, Nicolas Sarkozy a apărut deja în faţa francezilor pentru a-i asigura că este nevinovat. Fostul lider susţine că scandalul este menit să îi distrugă cariera politică. Cu toate acestea, dacă va fi găsit vinovat, Sarkozy spune că va suporta consecinţele.

Ancheta pentru corupţie activă şi trafic de influenţă continuă, dar procurorii au decis ca Sarkozy să fie cercetat în libertate.

NICOLAS SARKOZY, fost preşedinte francez: "Am simţit că situaţia mea este destul de gravă încât să le spun francezilor în ce stadiu se află exploatarea politică în cadrul unei părţi a sistemului legislativ de azi. Sunt profund şocat de ceea ce s-a întâmplat. Nu cer niciun fel de tratament special. Dacă am făcut vreo greşeală, voi suporta consecinţele".

În primul interviu acordat după ce a fost acuzat de corupţie şi trafic de influenţă, Nicolas Sarkozy a declarat că sistemul juridic din Franţa este folosit în scopuri politice. Mai exact, ca să îl elimine definitiv de pe scena politică din Hexagon.

Premierul Manuel Valss a dat asigurări populaţiei că justiţia îşi va face datoria în acest caz, chiar dacă este vorba de un fost preşedinte al Franţei.

Deşi scandalul i-a afectat puternic imaginea fostului şef de stat, există însă voci care spun că Nicolas Sarkozy s-ar putea folosi de acest caz tocmai ca să revină pe scena politică şi să încerce chiar să câştige viitoarele alegeri prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close