Antena 3 CNN Externe Primarul oraşului Napoli face apel la calm

Primarul oraşului Napoli face apel la calm

Primarul oraşului Napoli face apel la calm
06 Ian 2008   •   09:36

Primarul oraşului Napoli a lansat un apel la calm cetăţenilor care protestează împotriva neridicării tonelor de gunoaie de pe străzi. Asta după ce sute de italieni furioşi au blocat ieri căile ferate din oraş şi au aruncat cu pietre în poliţişti. Gunoierii oraşului nu au mai colectat deşeurile de peste două săptămâni din cauză că nu au un loc în care să le descarce. Autorităţile locale din Napoli sunt depăşite de situaţie şi au cerut ajutor de la centru. Informat despre incident, premierul Romano Prodi a cerut ca problema să fie rezolvată o dată pentru totdeauna. El a precizat că guvernul se va reuni luni de urgenţă pentru analiza situaţia.

Până atunci, primarul oraşului Napoli a lansat un apel la calm cetăţenilor care protestează. Sâmbătă, sute de napolitani furioşi au ieşit pe străzi, au blocat căile ferate şi au aruncat cu pietre în poliţişti. Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile vor să redeschidă un depozit de deşeuri din zonă, închis în urmă cu 12 ani. Ei se tem că în acest fel le va fi afectată sănătatea.

Demonstranţii au început să protesteze de la mijlocul săptămânii. În noaptea de vineri spre sâmbătă protestele au devenit violente. Grupuri de tineri, cu feţele acoperite, au aruncat pietre şi alte obiecte în poliţişti, au incendiat pubele şi au fugit apoi pe scutere, pentru a nu fi arestaţi. Pompierii au fost nevoiţi să stingă peste 80 de incendii.

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close