Primele declaraţii ale austriecei sechestrate de tatăl său timp de 24 de ani (VIDEO)

03 Mai 2008   •   19:18
Primele declaraţii ale austriecei sechestrate de tatăl său timp de 24 de ani <font color=red>(VIDEO)</font>
Austriaca sechestrată şi violată de tatăl său timp de 24 de ani, a vorbit pentru prima dată despre coşmarul prin care a trecut. Cotidianul german Der Spiegel a publicat sâmbătă fragmente din declaraţiile ei. Femeia a fost legată cu un lanţ în primele şase luni de captivitate. Fiica lui Josef Fritzl a fost întemniţată pe 28 august 1984. În primii nouă ani de captivitate, Elizabeth a trăit într-o singură cameră. A fost supusă torturii şi violurilor.

Vezi aici imagini din închisoarea celor patru

Multe dintre agresiuni au avut loc în văzul copiilor, născuţi, de pe urma incestului. De asemenea Elizabeth a declarat că mama sa nu are nicio legătură cu coşmarul prin care a trecut. Între timp poliţa cercetează pivniţa ororii pentru a afla dacă mai exiată şi alte camere secrete, în afară de cele decoperite până acum.

Activitatea în beci este sufocantă şi deprimantă pentru anchetatori. Poliţia încearcă, de asemenea, să stabilească cum era ventilat adăpostul, cu o suprafaţă de circa 60 de metri pătraţi şi a cărui înălţime nu depăşea 1,70 metri.

Vineri, o televiziune germană a obţinut o înregistrare cu austriacul care şi-a ţinut fiica ostatică, vreme de 24 de ani. Bărbatul, despre care se crede că este Josef Fritzl, poate fi văzut relaxându-se pe plajă sau la cumpărături, în vacanţă în Thailanda.

În tot acest timp, în pivniţa casei sale, fiica sa era ţinută ostatică împreună cu trei din cei şapte copii pe care i-au avut împreună.Poliţia austriacă l-a arestat în urmă cu o săptămână pe un bărbat în vârstă de 73 de ani, acuzat că şi-a ţinut fiica închisă în pivniţă timp de 24 de ani, abuzând-o sexual. Trei din cei şapte copii pe care aceasta i-a avut împreună cu tatăl au fost şi ei închişi în pivniţă şi nu au văzut lumina zilei.

Povestea femeii care, timp de 24 de ani, a fost ţinută captivă într-o pivniţă de tatăl ei face mare vâlvă în Austria. Bărbatul de 73 de ani este acum în custodia poliţiei.

Elizabeth Fritzl a declarat poliţiei că, în august 1984, când avea numai 18 ani, tatăl său a anesteziat-o şi a încuiat-o într-o pivniţă. Poliţia nu a căutat-o atunci pe fată, deoarece părinţii ei au declarat că primiseră o scrisoare în care le-ar fi spus că îi părăseşte.

În realitate, fata nu a părăsit niciun moment pivniţa din casa părintească, unde tatăl ei a abuzat-o sexual în repetate rânduri, din aceste relaţii incestuoase născându-se şapte copii. Unul dintre copii a murit la naştere, corpul său fiind incinerat la puţină vreme după tragedie.

Trei dintre fraţii lui au rămas închişi cu mama lor în pivniţă. Nu ştiu să scrie sau să citească şi nu au văzut vreodată lumina zilei. Ceilalţi trei, doi băieţi şi o fată, au fost ?adoptaţi? de tatăl lor, care le este şi bunic în acelaşi timp.

Omul i-a explicat soţiei apariţia copiilor spunându-i că fiica lor i-a abandonat pentru că nu îi putea creşte. Cazul a ieşit la iveală când Kerstin, fiica (sau nepoata) în vârstă de 19 ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost internată în spital în stare gravă, la jumătatea lunii aprilie.

Acesta este al treilea caz de acest gen în Austria după ce, în urmă cu doi ani, într-o situaţie similară s-a aflat şi Natascha Kampusch. Natascha avea zece ani când Wolfgang Prikopil a răpit-o şi a închis-o timp de opt ani într-o pivniţă. Alte trei fete au fost închise timp de şapte ani de mama lor, bolnavă mintal.

Antena3.ro

x close