Antena 3 CNN Externe Primele cazuri de coronavirus confirmate la Milano și Torino

Primele cazuri de coronavirus confirmate la Milano și Torino

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Milano, al doilea cel mai mare oraș din Italia.

Primele cazuri de coronavirus confirmate la Milano și Torino
de Claudia Simion    |    22 Feb 2020   •   22:51

E vorba de un pacient în vârstă de 78 de ani, care locuiește într-o suburbie a orașului. Se pare că bătrânul este internat de o săptămână la Spitalul San Raffaele, însă confirmarea că a fost infectat cu coronavirus a venit abia sâmbătă seara. 

Medicii au intrat în alertă și încearcă să afle cu ce cadre medicale a intrat bărbatul în contact în perioada de spitalizare. 

Și la Torino a fost confirmat un prim caz de coronavirus la un bărbat de 40 de ani, care a fost spitalizat. Soția și cei doi copii ai acestuia au fost izolați. ”Are febră, dar nu viața sa nu e în pericol”, a transmis Luigi Icardi, responsabil regional cu sănătatea, în Piemont.

Citiți și Stare de alertă în Italia! Peste 50 de persoane infectate cu coronavirus, 12 localități închise complet

Două persoane din Italia au murit din cauza virusului, iar alte 51 de persoane au fost diagnosticate. O serie de localități, în jur de 12, au fost închise. Pentru a împiedica răspândirea virusului, autoritățile au luat această măsură de a izola aproape 50.000 de persoane. 

Cele mai multe cazuri de persoane diagnosticate sunt în Lombardia și Veneto, zone foarte populate de români. Ministerul de Externe a transmis că până în acest moment niciun cetățean român nu a fost infectat cu coronavirus. 

Citiți și Român stabilit în Italia, despre situația provocată de coronavirus: "Școlile sunt închise; Autoritățile se implică, au informat populația"

Citiți și MAE, privind cazurile de coronavirus din Italia: Niciun român nu se află printre cei infectați

×
Subiecte în articol: Milano coronavirus Torino
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close