Antena 3 CNN Externe Problema imigranţilor români ar putea decide câştigătorul alegerilor pentru primăria Romei

Problema imigranţilor români ar putea decide câştigătorul alegerilor pentru primăria Romei

Problema imigranţilor români ar putea decide câştigătorul alegerilor pentru primăria Romei
27 Apr 2008   •   10:47

Duminică are loc cel de-al doilea scrutin al alegerilor locale în capitala Italiei, iar dreapta, recent venită la putere şi opoziţia de stânga îşi dispută cu înverşunare fotoliul de primar. Cei doi candidaţi au promis că vor asigura securitatea capitalei şi vor expulza imigranţii infractori. Pentru prima dată în 60 de ani, dreapta are mari şanse să obţină primăria Romei.

Candidatul său, Gianni Alemanno, e foarte bine cotat în sondaje. Sprijinit de viitorul premier Silvio Berlusconi, el e un politician cu un trecut neo-fascist. A fost arestat în anii studenţiei pentru agresarea unui activist de stânga şi atac cu sticle incendiare. În campania electorală, Alemani a promis că va face curăţenie printre imigranţi. S-a dezlănţuit după agresiunea comisă la Roma de românul Ioan Rus, acuzat că a violat şi înjunghiat o studentă. A fost primul politician care s-a dus la locul incidentului, iar verdictul său a fost: toleranţă zero faţă de imigranţi.

Cazul lui Ioan Rus a devenit un subiect electoral şi pentru celălalt candidat, Francesco Rutelli. Rutelli, candidatul susţinut de Partidul Democrat al lui Walter Veltroni a promis şi el expulzarea infractorilor străini. În cazul Ioan Rus, aliaţii săi au acuzat dreapta că ar fi fabricat incidentul şi că românul a fost împins să comită agresiunea. Apropiaţii lui Gianni Alemanno au dezminţit vehement acuzaţiile.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close