Antena 3 CNN Externe PRODI - GAME OVER! Opoziţia a sărbătorit în stradă căderea guvernului italian

PRODI - GAME OVER! Opoziţia a sărbătorit în stradă căderea guvernului italian

PRODI - GAME OVER! Opoziţia a sărbătorit în stradă căderea guvernului italian
25 Ian 2008   •   15:43
Criza politică de la Roma reprezintă subiectul central tratat în ediţiile de astăzi ale publicaţiilor italiene. Demisia premierului Romano Prodi, în urma înfrângerii din Senat, reprezintă, în opinia unora, o consecinţă firească a unei legi electorale incomplete. Pe de altă parte, opoziţia a sărbătorit joi seară în stradă înfrângerea pe care a suferit-o cabinetul Prodi. Susţinătorii fostului premier Silvio Berlusconi nu s-au dat înlături de la nimic pentru a-şi manifesta bucuria şi au ieşit cu steaguri, pancarte, megafoane şi şampanie în centrul Romei. Criză la vârful Italiei, spectacol pe străzile Romei.

OPOZIŢIA, ÎN SĂRBĂTOARE ? GALERIE FOTO

Un sfârşit umilitor pentru un guvern învestit de 20 de luni, dar măcinat de conflicte interne. Aceasta este părerea celor mai mulţi editorialişti italieni. Republica are de înfruntat, în prezent, perspectiva unui scrutin anticipat sau a formării unui guvern interimar. Preşedintele Giorgio Napolitano trebuia să înceapă vineri consultările, înainte de a hotărî care este cea mai bună variantă. În rândul italienilor de rând, părerile sunt împărţite.

Romano Prodi şi-a prezentat, joi seară, demisia, după ce a pierdut votul de încredere al Senatului. Doar 4 voturi i-au lipsit Executivul italian să treacă testul din Camera Superioară a Parlamentului. Majoritatea de care avea nevoie premierul era de 160 de voturi. Prodi, care mai avea trei ani de mandat, a pierdut susţinerea majorităţii în Senat săptămâna trecută, după ce un partid politic aliat s-a retras de la guvernare. Pentru a pune capăt crizei politice, opoziţia a cerut alegeri anticipate.

Sursa foto: La Repubblica

Antena 3

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close