Antena 3 CNN Externe Profesorul Liviu Librescu, omagiat la Universitatea tehnică din Virginia

Profesorul Liviu Librescu, omagiat la Universitatea tehnică din Virginia

Profesorul Liviu Librescu, omagiat la Universitatea tehnică din Virginia
17 Apr 2008   •   10:24

Profesorii şi studenţii universităţii tehnice din Virginia au omagiat miercuri memoria colegilor lor, ucişi de un dezechilibrat mintal în urmă cu un an. Printre cele 32 de victime ale masacrului s-a aflat şi profesorul Liviu Librescu, născut în România. Numele tuturor au fost citite cu voce tare în cadrul unei ceremonii la care au luat parte mii de oameni. Ucigaşul, un student de origine coreeană, s-a sinucis îndată după masacru.

Liviu Librescu, povestea unui erou
Liviu Librescu avea 77 de ani. Era evreu născut în România şi supravieţuitor al Holocaustului. Studenţii săi au povestit că, imediat după ce s-au auzit primele împuşcături în clădire, profesorul s-a îndreptat spre uşă ca să-l împiedice pe agresor să intre în sală.

Între timp, speriaţi, studenţii au început să sară pe fereastră de la etajul al doilea. Tinerii au scăpat cu viaţă, dar profesorul Liviu Librescu n-a mai apucat să iasă din clasă. A ţinut piept atacatorului până ce acesta din urmă l-a împuşcat. Soţia lui Librescu, Marlena, a primit repede cumplita veste. Studenţii i-au trimis mesaje în care îi povesteau că profesorul le-a salvat viaţa cu preţul vieţii lui.

„Mi-am pierdut cel mai bun prieten. Era un om minunat, caruia îi placea mai mult decât orice pe lume sa predea”, a declarat Marlena Librescu. Cei doi erau căsătoriţi de 42 de ani şi au împreună doi fii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close