Antena 3 CNN Externe Proteste în Rusia. Medvedev scoate opoziţia în stradă (VIDEO)

Proteste în Rusia. Medvedev scoate opoziţia în stradă (VIDEO)

Proteste în Rusia. Medvedev scoate opoziţia în stradă <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Mar 2008   •   18:56

Proteste în Rusia, la o zi după alegerile prezidenţiale câştigate de protejatul lui Vladimir Putin, Dimitri Medvedev. Opoziţia a organizat mai multe manifestaţii neautorizate şi zeci de participanţi au fost reţinuţi. Printre aceştia, s-a aflat şi liderul Partidului Liberal. 100 de poliţişti au intervenit în forţă pentru a-i împrăştia pe protestatarii care au aprins fumigene la Moscova.

Protestul din Capitală a fost al doilea organizat de opoziţie.

MANIFESTAŢII DE AMPLOARE ÎN RUSIA:  

Primul a avut loc la Sankt Petersburg şi a fost convocat de fostul şahist Gary Kasparov.

Între timp, din întreaga lume vin mesaje de felicitare pentru noul preşedinte ales. Liderii occidentali spun că nu sunt asurprinşi de rezultatul alegerilor din Rusia.

Şeful diplomaţiei franceze a cerut Uniunii Europene să găsească o nouă cale de comunicare cu Rusia.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au salutat victoria prim-vicepremierului Medvedev.

Şi Londra a transmis felicitări, iar cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat dorinţa de a-l întâlni cât mai curând pe viitorul lider de la Kremlin.

Casa Albă a anunţat intenţia preşedintelui George W. Bush de a colabora cu noul lider de la Kremlin.

La Moscova, însă, spiritele nu sunt deloc liniştite. Observatorii occidentali spun că alegerile nu au fost democratice. Aceştia susţin că alegerile au avut mai mult caracterul unui plebiscit în Rusia. Oamenii au votat pentru stabilitate, continuitate asociate cu preşedintele Putin şi candidatul pe care îl sprijină.

Sute de tineri din mişcarea Nashi, susţinători ai Kremlinului, au ieşit în stradă că să protesteze faţă de atitudinea observatorilor occidentali şi să salute victorie lui Medvedev.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close